Actueel
Standaarden en richtlijnen
Home Nieuws 5 februari 2020
BDR volgt Bouw Informatie Raad (BIR) op
Meer slagkracht voor digitalisering in de bouw

BDR volgt Bouw Informatie Raad (BIR) op

De nieuwe Bouw Digitaliserings Raad (BDR) is een feit. De BDR volgt de Bouw Informatie Raad (BIR) op, en de Kerncoalitie die was opgericht voor het DigiDealGO programma. Daarmee is de BDR de bestuurlijke afzender van de DigiDealGO. Op 4 februari kwam de nieuwe BDR voor het eerst bijeen in het Bouw & Infrapark in Harderwijk.

Voorafgaand aan het zogenoemde DigiDiner met veertig ambassadeurs van de DigiDealGO stemden de BDR-leden unaniem in met de nieuwe governancestructuur voor digitalisering van de bouwsector. Voorzitter Joseph Kuling: ‘De doelstellingen van de BIR, BIM Loket en de Kerncoalitie DigiDealGO lagen in elkaars verlengde. Met de BDR vereenvoudigen we de governance, versterken we het draagvlak en vergroten we de slagkracht. De BDR is het bestuurlijke platform voor het nationaal digitaliseringsprogramma van de gebouwde omgeving’.

’s Middags vond ook de eerste editie plaats van het zogenoemde DigiCafé. Zo’n vijftig BIM-professionals bespraken enkele DigiDealGO versnellingsprojecten en ontwikkelingen rond ILS’en. In drie verschillende sessies werd toegelicht wat de projecten inhouden en werden vragen beantwoord. Het DigiCafé wordt voortaan vier keer per jaar georganiseerd door de trekkers van het DigiDealGO-programma, het Digiteam. Het eerstvolgende café is op 2 april.