Actueel
Digitale samenwerking
Standaarden en richtlijnen
digiGO BIM Loket
Bibliotheek
Home digiGO BIM Loket Helpdesk

Vragen over open standaarden

Wanneer noem je een standaard open?

Voor de definitie van open standaarden baseert digiGO BIM Loket zich op BOMOS. Dat is het beheer- en ontwikkelmodel voor open standaarden van Forum Standaardisatie. De criteria die BOMOS hanteert kun je vinden op de pagina Waarom open standaarden onder Wanneer is een standaard open?

Welke open standaarden beheert het digiGO BIM Loket?

Een deel van de open BIM-standaarden in ons palet is volledig in beheer bij digiGO BIM Loket. Het overige deel wordt extern beheerd, door relevante kennisinstituten waarmee we nauw samenwerken. Voor het beheer van de eigen standaarden heeft het digiGO BIM Loket een vaste beheerorganisatie ingericht. Meer weten? Lees dan de pagina Beheer van open BIM-standaarden.

Aan welke voorwaarden moet het beheer van open standaarden voldoen?

Heel kort samengevat betekent goed beheer van open standaarden dat een beheerder: de werking geregeld checkt, standaarden waar nodig actualiseert en verbetert, bugs oplost en kleine gebruikerswensen meeneemt. Meer weten over beheer? Lees dan de pagina Beheer van open BIM-standaarden.

Andere vragen?

Heb je een brandende vraag en staat het antwoord hier niet bij? Stel je vraag dan direct aan ons secretariaat. Suggesties voor vragen die volgens jou bij de veelgestelde vragen thuishoren, kun je ook aan hen doorgeven via info@digigo.nu. Alvast bedankt!