Actueel
Digitale samenwerking
Standaarden en richtlijnen
BIM Loket
Bibliotheek
Home Bibliotheek BIM Loket D-Day 2020 archief
BIM Loket D-Day 2020 online

Sessies ronde A

Thema: Eén doel, één taal!

Klik op de titels om de sessies terug te kijken via Vimeo.

Sessie A1 | BIM uitvoeringsplan in beweging 

Het Model BIM Uitvoeringsplan uit 2016 is hard aan een update toe! Een groep enthousiaste BIMmers met veel praktijkervaring heeft zich gemeld met goede ideeën over hoe het beter kan. Uitdaging is hoe we die ideeën kunnen laten aansluiten bij de concept Europese praktijkrichtlijn voor ILS’en en BIM Uitvoeringsplannen. BIM Loket is actief betrokken bij de opstelling van die richtlijn.

door Dik Spekkink, programmamanager (inter)nationale aansluiting BIM Loket 

Thema: DigiDare

Sessie A2 | Digitale Durfal: Tauw en Waterschap Drents Overijsselse Delta

Goed voorbeeld uit de praktijk!

De jury over deze finalist van de DigiDare Award: “Een uitstekend verzorgde inzending waarin we zien hoe opdrachtgever en opdrachtnemer samenwerken aan digitale volwassenheid. Een voorbeeld voor vele andere opdrachtgevers die sneller en professioneler willen samenwerken.” 

door Henri Boschman, strategisch informatieadviseur at Waterschap Drents Overijsselse Delta en Ilona Kemeling, senior advisor Tauw Group 

Thema: BIM Gebruik

Sessie A3 | BIM Levenscyclus 

Hoe komen we vanuit assetinformatie naar goede informatie in onze projecten? Wat vragen we uit aan onze opdrachtnemers en op welke manier zetten we onze ILS en OTL hier bij in? Hoe komt de informatie tot slot weer terug in de assetinformatiesystemen?

door Niels Reyngoud, programmamanager BIM en assetmanager i.s.m. Joost Damen, BIM coördinator Provincie Gelderland

Thema: CollegeTour

Sessie A4 | Businessmodel innovatie & sociale innovatie (deel 1 van 2)

Tip: ook interessant voor bestuurders/directeuren! 

Nieuwe verdienmodellen, verrassende klantproposities en slimmere waardeketens: businessmodel-innovatie vraagt om creatieve strategieën en gedisciplineerd ondernemerschap. Waarom moeten bedrijven in de bouw niet langer wachten en wat kunnen zij doen?

door Niels van der Weerdt, verbonden aan Erasmus Research & Business Support en zelfstandig adviseur

Thema: digiGO

Sessie A5 | Werksporen van digiGO: Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving

Het delen van data en informatie bij bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen of tussen partners in een bouwproject verloopt weinig efficiënt. Terwijl de behoefte aan data en informatie over bouwwerken in alle fasen van de levenscyclus steeds verder toeneemt. Het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving gaat op dat vlak alle partijen in de bouwketen een grote efficiëntiewinst opleveren.

door Jan Al, lid DigiTeam Techniek Nederland | Dennis Mollet, lid Digiteam Bouwend Nederland | Ron Saraber, programmamanager DSGO Contakt Consulting | Mariane ter Veen, expert DSGO INNOPAY 

Thema: Durf te vragen!

Sessie A6 | #durftevragen 

Het lijkt soms alsof de hele wereld al digitaal is. Zelf wilt u ook wel aan de slag, maar al die begrippen maken u aan het duizelen: BIM, IFC, OTL, ILS, ISO 19650 - waar moet ik beginnen!? Of misschien bent u al goed bezig, maar twijfelt u over de volgende stap. #HOEDAN? Als u uw vraag durft te stellen in de #DURFTEVRAGEN workshop, dan geven wij u tips om u (verder) op weg te helpen. Samen krijgen wij het voor elkaar!

door Berend Koudstaal, programmamanager Energietransitie en Digitalisering, ISSO

Thema: Vernieuwen & Verbeteren

Sessie A7: Verandersleutels toegepast: hoe verander ik mijn organisatie?

Tip: ook interessant voor bestuurders/directeuren! 

Een organisatie in transitie, dat kun je bij de technisch dienstverlener Kuijpers wel stellen. Op vele fronten zet de directie in op verandering. Andersoortige expertise wordt aan de organisatie toegevoegd en digitalisering staat hoog op de agenda. Leer van de ervaringen rechtstreeks uit de directiekamer. Hoe transformeert dit bedrijf met de focus op toekomstbestendig ondernemen?

door Aukje Kuypers, algemeen directeur Kuijpers

Thema: CollegeTour

Sessie A8 | BIM/Virtueel Bouwen: nut en noodzaak

Tip: ook interessant voor bestuurders/directeuren! 

Iedereen heeft het erover of is er druk mee bezig, maar waarom zou u zich moeten bezighouden met BIM? In een korte sessie worden alle begrippen en verbanden uit de doeken gedaan waarom BIM of Virtueel bouwen nu zo belangrijk is voor de B&U en civiele sector.

door Richard de Nier, docent Hogeschool van Amsterdam en oprichter CADucation