Home BIM Loket Over ons

Bestuur

Bestuur BIM Loket

Roger Tan, voorzitter
Roger Tan is al zijn gehele loopbaan actief op het snijvlak van technologie en het gebruik daarvan door mensen. Hij kan bogen op een uitgebreide ervaring in zowel de wereld van de finance en ICT, als in de architectuur. Met zijn specifieke kennis en hands-on ervaring met ICT-systemen en architectuur wil hij graag bijdragen aan de beleids- en besluitvorming van het bestuur. `Zodat we flinke stappen vooruit kunnen zetten op weg naar ons uiteindelijke doel: een stelselmatige, grootschalige verandering in werkwijze, over de grenzen van opdrachtgevers, -nemers en bedrijven heen.’
Maaike Beerepoot
Informatievoorziening is wat Maaike Beerepoot betreft ‘het kloppend hart van Rijkswaterstaat’. Als plaatsvervangend programmadirecteur AIRBIM voor RWS is zij bezig met het organiseren van de assetinformatie gedurende de totale levensduur van de infrastructuur voor Rijkswaterstaat. De samenwerking met andere partners in de keten is daarbij heel belangrijk. Ze is daarom een groot voorstander van het gebruik van open standaarden en het toepassen van BIM. Krachtige middelen om slimmer digitaal samen te werken. Daarom neemt ze deel aan het bestuur van BIM Loket, namens de opdrachtgevers GWW.
Claudia Reiner
Als mede-eigenaar van installatiebedrijf Caris & Reiner is Claudia Reiner al jaren een bevlogen ondernemer in de installatiebranche. Ze is vicevoorzitter van Techniek Nederland, zit in BIM Loket bestuur namens de markt en is tevens lid van de BDR. Met haar expertise hoopt ze binnen het BIM Loket vooral bij te kunnen dragen aan de vertaalslag van het toepassen van open standaarden naar het ondernemersveld. ‘Er is nog een wereld te winnen bij de implementatie van standaarden. Het is soms best ‘taaie kost’ en voor velen geen dagelijkse bezigheid. Toch is het heel belangrijk dat elk bedrijf zich bewust is van het belang van een bredere toepassing. Hoe meer bedrijven dit doen, hoe sneller je samen efficiencywinst kunt behalen.’ Daarbij wil ze zich tevens inzetten om meer middelen te organiseren voor de ontwikkeling en promotie van open standaarden.
Pieter Litjens
Pieter Litjens, algemeen directeur bij onze kennispartner CROW, kan bogen op een grote bestuurlijke ervaring. Hij zit in het BIM Loket bestuur namens de kennisinstellingen, is tevens lid van de BDR en was voorheen onder andere wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Amsterdam en lid van de Tweede Kamer. CROW is een kennispartner voor (decentrale) overheden, aannemers en adviesbureaus, en beheerder van de open BIM-standaard VISI.
Rutger Mantingh
Rutger Mantingh is binnen de Schiphol verantwoordelijk voor de digitalisering, IT en informatievoorziening van Asset Management. Binnen het nieuwbouwproces en het beheer proces van Schiphol wordt de juiste informatie hebben en delen steeds belangrijker. `Net als andere organisaties doen wij dit niet alleen, maar met vele partners. Juist de samenwerking met deze partners en de informatie uitwisseling met deze partners is een grote uitdaging voor Schiphol. Bij deze uitdaging speelt BIM een cruciaal onderdeel, en hoewel er al veel winst behaalt is hebben we nog een grote gezamenlijke ambitie.` Om samen deze winst te realiseren is Rutger toegetreden tot het bestuur van het BIM Loket.