Actueel
Digitale samenwerking
Standaarden en richtlijnen
digiGO BIM Loket
Bibliotheek
Home Standaarden en richtlijnen Informatiemanagement

ILS Configurator

De ontwikkeling van de ILS Configurator wordt uitgevoerd onder de vlag van het BIM Loket. Het project wordt gesteund door het EFRO-programma REACT EU en is benoemd als versnellingsproject bij digiGO.

Op zoek naar materiaal om je achterban te overtuigen? Onderaan deze pagina vind je verschillende downloads, zoals animaties, presentaties en posters!

Baanbrekende digitalisering voor en door de gebouwde omgeving


De gebouwde omgeving staat voor grote uitdagingen: het enorme tekort aan bouwpersoneel gecombineerd met de urgente vraag naar meer woningen en de noodzakelijke opgave om energieneutraal en duurzaam te bouwen zetten de sector onder druk. Partijen moeten slimmer en sneller gaan samenwerken om deze uitdagingen te tackelen: het uniform en digitaal uitvragen en aanleveren van bouwwerkinformatie helpt.

Doordat alle partijen hun bouwwerkinformatie op een andere manier uitvragen en aanleveren, is uniformiteit in de praktijk lastig te realiseren. Er ontstaan onbeheersbare processen rondom het uitvragen van bouwwerkinformatie die veel tijd en energie kosten, foutgevoelig zijn en kunnen leiden tot discussie en zelfs juridische conflicten. Daarom werd de afgelopen 4 jaar vanuit digiGO gewerkt aan een oplossing. Die oplossing is er nu: de ILS Configurator. Deze tool kan door alle partijen in de branche gebruikt worden en maakt de samenwerking met ketenpartners op projecten soepeler, slimmer en leuker.


Dit maakt de ILS Configurator uniek:

Vraag hier meer informatie aan


Nieuwsitems

Doe mee! 

De ILS Configurator is bedacht en ontwikkeld door meer dan 130 professionals uit de gebouwde omgeving met vertegenwoordigers van adviesbureaus, architectenbureaus, bouwbedrijven, ingenieursbureaus, softwarebedrijven, kennisinstellingen, leveranciers, opdrachtgevers, techniekbedrijven en technische dienstverleners – onder de vleugels van digiGO BIM Loket. Nu de tool klaar is, begint het eigenlijk pas! De ILS Configurator is namelijk zó gebouwd, dat in de nabije toekomst allerlei datakoppelingen mogelijk zijn. Hoe meer mensen de tool gaan gebruiken, hoe sneller we de ILS Configurator kunnen doorontwikkelen tot een nieuwe, baanbrekende werkwijze voor iedereen in de bouw-, ontwerp- en technieksector.

Kom naar onze Roadshow!

Tijdens de Roadshow ILS Configurator komen wij langs bij gastorganisaties door het hele land, om geïnteresseerden wegwijs te maken in het gebruik van de ILS Configurator. Benieuwd wanneer wij bij jou in de buurt zijn? Ga naar de Roadshow agenda en meld je aan!

Vind je dat jouw organisatie ook aan de slag zou moeten met de ILS Configurator?

Hieronder vind je verschillende materialen waarmee je je achterban én je ketenpartners kunt overtuigen om ook met de ILS Configurator aan de slag te gaan.

Presentaties

Presentaties per branche

Drukwerk