Home Digitale samenwerking BIM Clubhuis

De toepassing van BIM wordt ook in het assetmanagement bij overheden steeds belangrijker. Grote publieke opdrachtgevers lopen hierbij voorop. Maar voor veel Nederlandse gemeenten, provincies en waterschappen blijkt de drempel om met BIM te gaan werken nog hoog. Met het initiatief van een BIM Clubhuis Opdrachtgevers willen de koplopers hun ervaringen delen, en anderen op weg helpen bij de inzet van BIM voor assetmanagement.

Onze plannen

Het BIM Clubhuis Opdrachtgevers is de titel van een project om een online platform te realiseren. Denk daarbij aan een neutrale, vrij toegankelijke plek, waar geïnteresseerden met elkaar in contact kunnen komen, om van elkaar te leren. Het initiatief hiervoor komt van de gemeente Amsterdam. Daarnaast hebben de gemeente Rotterdam, de provincies Noord-Holland en Gelderland, en Schiphol toegezegd om ervaringen en documenten beschikbaar te stellen. Het BIM Loket fungeert als uitvoerder en zal als neutrale partij het clubhuis beheren.

Digitale leestafel

De realisatie van het BIM Clubhuis gebeurt in fasen. De eerste stap is om een digitale leestafel in te richten, waarop we relevante voorbeelden voor u verzamelen. De komende tijd zal het aanbod hier naar verwachting groeien. Heeft u suggesties of wilt u zelf met voorbeelden bijdragen, laat het ons weten op redactie@bimloket.nl.

Deel deze pagina: