Actueel
Digitale samenwerking
Standaarden en richtlijnen
digiGO BIM Loket
Bibliotheek
Home digiGO BIM Loket Over ons
Welkom bij het BIM Loket!

Kennismaking

Als digiGO BIM Loket dagen wij iedereen in de bouw en vastgoed, infra en ruimtelijke omgeving (geo) uit samen te werken aan digitalisering, op basis van een open informatiespeelveld. Met als stip op de horizon een 100 procent duurzame, klimaatbestendige, circulaire en gezonde gebouwde omgeving. 

Gezocht: cultuurverandering

De bouw maakt een ingrijpende transitie door. Bestaande capaciteitsproblemen vragen om een versnelling en vernieuwing van de sector. Dat kan alleen met een impuls op het gebied van digitalisering en informatisering. Technisch kan er steeds meer. Wat nu vooral nodig is, is een cultuurverandering om die mogelijkheden ook te adopteren. 

Netwerkaanjager

Het BIM Loket begon in 2015 als samenwerkingsverband rond informatisering in de bouw, en groeide uit tot ‘clubhuis’ van, voor en door de sector. Inmiddels werken we nauw samen met digiGO als digiGO BIM Loket. En met ingang van de komende D-Days, in november 2023 gaan we helemaal samen verder onder de naam digiGO. We zien onze rol als netwerkaanjager van digitale, integrale samenwerking en vernieuwing. Samen met de markt werken we toe naar een sector, waarin het werken met BIM en open standaarden de norm is.

digiGO BIM Loket stimuleert

Het toepassen van open BIM-standaarden

digiGO BIM Loket stimuleert het toepassen van BIM in de Nederlandse bouw en infra, door het gebruik van open BIM-standaarden te bevorderen. Het BIM Loket beheert deze standaarden deels zelf, in nauwe samenwerking met onze partners. Een ander deel wordt elders beheerd, bijvoorbeeld in internationaal verband. 

Een cultuur van digitaal samenwerken

digiGO BIM Loket jaagt de cultuurverandering aan, die noodzakelijk is voor een brede adoptie van de mogelijkheden van digitalisering door de bouw. Dit doen we door het bieden van een platform voor het delen van kennis en ervaringen rondom BIM en open standaarden.  

Het verbinden van partijen rond digitale samenwerking

digiGO BIM Loket verbindt relevante kennisorganisaties in Nederland en coördineert en versterkt de onderlinge aansluiting, zowel nationaal als internationaal. In dit kader bieden wij gebruikers en beslissers het hele jaar tal van mogelijkheden aan, zoals onze Online Fridays en de D-Day.