Actueel
Standaarden en richtlijnen
Home Nieuws 16 juni 2021
Vooraankondiging NLCS gebruikersmiddag op 14 oktober

Vooraankondiging NLCS gebruikersmiddag op 14 oktober

NLCS stelt CAD-gebruikers al ruim twaalf jaar in staat om op een gestructureerde manier tekeningen te maken. NLCS is en wordt sinds 2007 ontwikkeld door partijen uit de sector, en is uitgegroeid tot dé CAD-standaard in de Nederlandse bouwsector. Als NLCS-gebruiker maakt u deel uit van een grote gemeenschap! Op 14 oktober 2021 organiseert het BIM Loket de tweede landelijke NLCS gebruikersmiddag. Reserveer deze datum alvast in uw agenda!

Tweede landelijke gebruikersmiddag

In oktober vorig jaar organiseerde het BIM Loket de eerste landelijke NLCS gebruikersbijeenkomst, die hoog gewaardeerd werd door de deelnemers. Dit jaar geven we hier graag een vervolg aan, met een tweede landelijke gebruikersbijeenkomst op 14 oktober. De ontwikkeling van een standaard als NLCS heeft ook tijdens de pandemie niet stilgestaan. En wij horen natuurlijk graag welke ervaringen, wensen en ideeën u het afgelopen jaar heeft opgedaan.

Doelgroep

De NLCS Gebruikersdag richt zich zowel op de toepasser als op de beslisser: management, ontwerpers en inhoudelijk adviseurs, die in hun werkomgeving NLCS toepassen en/of betrokken zijn bij het beheer van assets op basis van NLCS.

Programma

Tijdens de gebruikersmiddag praten we u bij over de ontwikkelingen rond de standaard NLCS, de organisatie van het beheer binnen het BIM Loket, en onze visie op de toekomst. Er is uitgebreid gelegenheid voor een dialoog over ervaringen en wensen rond de NLCS, en om te leren van best practices. We hopen dat deze tweede gebruikersdag net zo succesvol wordt als de eerste. 

Praktische informatie

Op dit moment gaan wij ervan uit dat de gebruikersmiddag centraal in het land zal plaatsvinden, als fysieke bijeenkomst. Deelname is kosteloos. Mocht de coronapandemie een fysiek evenement in de weg staan, dan zal de gebruikersmiddag net als vorig jaar online verlopen. Zodra het definitieve programma en de locatie vaststaan, gaat de inschrijving van start. Houd hiervoor de BIM Loket website in de gaten.