Home Actueel BIM Loket D-Day 2021

looptijd  13:55 uur - 14:25 uur

Thema: Cultuur & organisatie

Sessie 2.1 | 

Thema: Initiatief en ontwerp

Sessie 2.2 | BIM basis ILS NAA.K.T: Hét ezelsbruggetje voor eenduidige materiaalbenaming

Prefabbeton, gewapend beton, grindbeton, ihw, ihwg of tpg. Zelf snappen we allemaal wat die ander bedoelt, maar onze computers nog steeds niet. Tijd om daarvoor te zorgen. Rondom BIM maakten we in de BIM basis ILS al afspraken met elkaar om eenduidig samen te werken. Nu introduceren we een verdieping op een van die afspraken, in de vorm van eenduidige materiaalbenaming. Zo weten we branchebreed waar we het over hebben. En je computer ook.

Eenduidige materiaalbenaming
Duurzaamheidsspecialisten, leveranciers, ontwikkelaars, bouwers en architecten hebben de handen ineengeslagen en een standaard ontwikkeld waarvan de bibliotheek zó helder en eenvoudig is dat die voor elke BIM-gebruiker duidelijk is, van modelleur tot eindgebruiker. Een eenduidige materiaalbenaming, die generiek genoeg om branchebreed toe te kunnen passen en specifiek genoeg om van toegevoegde waarde te zijn.

Heb je hen weer…
Ja daar zijn we weer. We hopen dat jullie al bekend zijn met de lijst. Of deze zelfs al hebben geïmplementeerd in jullie projecten en templates. NAA.K.T. is in de eerste helft van 2021 gelanceerd. 15 april voor de BNA, 20 mei op de BIM praktijkdag, 25 juni tijdens een BIM Loket online Friday en 1 juli op het duurzaam gebouwd congres. Vandaag sluiten we onze tour af en gaan aan de slag met al jullie feedback, die nog steeds ontzettend welkom is, om de materiaalbenaming nóg eenduidiger en nóg bruikbaarder te maken voor iedereen.

Thema: 

Sessie 2.3 | Digitalisering en de rol van ingenieurs

Visie op digitalisering en de rol van de ingenieursbranche: hoe kan digitalisering worden ingezet in zowel de verkennings- en planvormingsfase? Maar ook in de ontwerp- en realisatiefase, en tot slot in de beheerfase? Benieuwd? In deze sessie komt dit alles aan bod!


Thema: Assetmanagement – van project naar beheer

Sessie 2.4 | Samen bouwen aan informatie-uitwisseling voor een vitale infrastructuur.

Data als water uit de kraan
Voor werken aan wegen, bruggen en viaducten zijn betrouwbare areaalgegevens nodig. Met het programma AIRBIM richten we ons op wat gebruikers nodig hebben om areaaldata direct in te kunnen zetten. Daarvoor standaardiseren en uniformeren we de manier waarop we de data over het Rijkswaterstaat-areaal beschrijven, inwinnen, bewaren, beheren en uitwisselen. Samen met marktpartijen trekken we op naar de eindbestemming: ‘data als water uit de kraan’.

Focus op informatiebehoefte
AIRBIM praat je bij over de stapsgewijze ontwikkeling, de ervaringen en beantwoordt al je vragen!

Thema: BIM volwassenheid

Sessie 2.5 | BIM Business Case

 nadere informatie volgt

Thema: BIM volwassenheid

Sessie 2.6 | De Nationale BIM Monitor: de stand van Nederland BIM-land

nadere informatie volgt

Thema: Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving

Sessie 2.7 | Hoe werkt en wat is een Digitaal Stelsel voor de Gebouwde Omgeving? 

Zie ook

Deel deze pagina: