Actueel
Digitale samenwerking
Standaarden en richtlijnen
digiGO BIM Loket
Bibliotheek
Home Bibliotheek BIM Loket D-Day 2021 archief
BIM Loket D-Day 2021 online

Middagsessies ronde 4

Kijk per sessie de opname terug

Thema: Cultuur & organisatie

Sessie 4.1 | Vernieuwend opdrachtgeverschap in de bouw en de (onderschatte) rol van coherente interne en externe informatiehuishouding

Professioneel opdrachtgeverschap vraagt veel van organisaties. Vraagstukken als duurzaamheid, circulariteit en schaarste vergen een andere wijze van samenwerken met marktpartijen. Een samenwerking gericht op de lange termijn die ruimte biedt voor innovatie en andere business modellen. Alhoewel er veel aandacht is voor BIM en ‘big data’, kennen weinig opdrachtgevers een coherente visie op of strategie voor informatievoorziening in alle aspecten van professioneel opdrachtgeverschap als onderdeel van hun leveranciers- en contractmanagement. Nu leveranciers veel verder ‘doordringen’ in het primaire proces van opdrachtgevers vormen zij een steeds grotere factor in de doelbereiking van die opdrachtgever. Wat heb je dan georganiseerd om te zorgen dat leveranciers een integraal onderdeel uitmaken van je informatiehuishouding in alle facetten van je primaire proces?

Thema: Initiatief en ontwerp

Sessie 4.2 | Digitalisering in de ontwerpsector

De bouwsector focust in de samenwerking rondom digitalisering op het traject van een ontwerp tot en met het beheer. Maar er gaat heel wat vooraf aan een vastgesteld ontwerp. Het is tijd voor de emancipatie van het ontwerpproces!
Inspirerende visie op digitalisering in de ontwerpsector en de potentie daarvan voor de hele bouwsector.

Thema: Assetmanagement – basis op orde

Sessie 4.3 | Wie bouwt er mee aan de digital twin voor de infrastructuur met BIM en (3D) GIS? 

Dit is deel 2 van 2 sessies; vervolg van sessie 3.3

Ronde tafel gesprek over 3D en Digital Twins. Beginnelingen gecombineerd met partijen die het al doen. Hoe komen BIM en GIS bij dit onderwerp bij elkaar? Aan het einde vraag centraal: wie doet er mee om verder te komen?

Thema: Assetmanagement – van project naar beheer

Sessie 4.4 | ISO55000 in combinatie met de ISO19650 serie 

De combinatie van ISO 55000 (Asset Management) en de ISO 19650-serie (Informatiemanagement) …

Maar wat houdt de ISO 55000 precies in? Hoe is de relatie te leggen met de ISO 19650-serie. Hoe kunt u ze samen gebruiken om de Asset Lifecycle effectiever en efficiënter te ondersteunen? Alexander Worp en Dik Spekkink gaan in op deze vragen en vooral ook op de antwoorden!

Thema: Initiatief en ontwerp

Sessie 4.5 | Parametrisch ontwerpen: ‘shape a better world’

Weet jij al wat parametrisch ontwerpen betekent? Wat de voordelen zijn en hoe je tot betere kwaliteit gebouwen komt? Benieuwd naar een aantal mooie voorbeelden? In deze sessie komen er diverse aan bod!