Actueel
Standaarden en richtlijnen
Home Nieuws 4 oktober 2021
D-Day 2021 succesvol verlopen

D-Day 2021 succesvol verlopen


De BIM Loket D-Day vindt elk jaar plaats op de eerste vrijdag in oktober. 's Ochtends was er een talkshow en 's middags vier rondes van parallelsessies rond actuele thema’s, afgewisseld met 'reflecties vanuit de coulissen' (zie kleine foto hierboven). En rond de middag was het traditiegetrouw tijd voor de uitreiking van de DigiDare Award, die deze keer gewonnen is door SBB  Bouwen en Ontwikkelen. Het thema van de dag luidde: “Urgentie en actie! - Digitalisering bij de transformatie van de gebouwde omgeving." 

Spijkers met koppen slaan

Jacqueline Meerkerk haakte tijdens de eerste panelronde direct in op de opmerking van Pallas Agterberg, met een voorstel voor een planning: "Zullen we afspreken dat er de volgende D-Day 1 afgesproken standaard ligt?" Deze prikkelende wijze van discussiëren was kenmerkend voor de gehele D-Day, en dat dit gewaardeerd werd vertaalde zich in de cijfers: ruim 350 deelnemers bezochten het digitale evenement, en de grote meerderheid bleef aanwezig tot het einde van de dag.

Ook op LinkedIn werd volop informatie gedeeld en commentaar geleverd. Zo liet Jacqueline Meerkerk weten dat zij na afloop van het hierboven aangehaalde panelgesprek goede zaken heeft kunnen doen: "We hebben nog even door gediscussieerd en ik heb allen verleid tot een vervolgafspraak in oktober om spijkers met koppen te slaan! Dit doet mij denken aan vier jaar geleden toen ik ook eenzelfde procesafspraak maakte naar aanleiding van het panelgesprek na de presentatie van Wientjes. Dit leidde uiteindelijk tot de Digideal, die nu verder vorm krijgt als digiGO." 

Het gehele plenaire programma en alle workshops zijn opgenomen. Ga naar www.bimloketdday.nl om deze terug te kijken.