Actueel
Standaarden en richtlijnen
Home Nieuws 25 april 2023
Opdrachtgevers: deel informatie over risico’s en raakvlakken!
Het duiden van contractuele eisen kan een stuk sneller

Opdrachtgevers: deel informatie over risico’s en raakvlakken!

Het duiden van contractuele eisen kan een stuk sneller, als je gaat werken met de Uitwisselafspraak UAV-GC contractspecificaties. In deze businesscase lees je waarom dit handig is. Productmanager COINS/ICDD Elisabeth de Vries: “We hebben het dan specifiek over contractuele specificaties gesteld aan functies, objecten, uit te voeren werkzaamheden en informatieproducten. Ik roep opdrachtgevers bovendien op om informatie over onder andere risico’s te delen.”

De markt vraagt erom

Gebruikers hebben aangegeven, behoefte te hebben aan aanvulling van deze uitwisselafspraak. Als je een UAV-GC contracten opstelt, moet je vaak raakvlakken en raakvlakeisen opnemen. Daarbij wordt gevraagd om gedurende het project informatie te delen rondom risico’s, verificatieplannen en verificatierapportages.

Voorkom onnodig werk

Daarom roept Elisabeth opdrachtgevers hierbij namens digiGO op: deel informatiemodellen, formats of standaard contractstukken waarin deze onderdelen beschreven staan! Alleen zo kunnen we goed onderzoeken, of er een gemene deler is die we kunnen standaardiseren. Want zeg nu zelf, het is toch zonde om in elk project weer opnieuw na te moeten denken over de vraag 'Welke formats wil de opdrachtgever van mij?' en je applicaties aan te passen op nieuwe kolommen en kolomnamen, waar vaak dezelfde informatie in staat.

Zo kun je je informatie delen

Delen is heel makkelijk: reageer/antwoord (met een gratis account) op de issues in Github, of maak zelf een nieuwe issue aan, als je onderwerp er nog niet tussen staat: