Actueel
Standaarden en richtlijnen
Home Nieuws 4 maart 2021
Webinar IFC  voor Infra op 1 april

Webinar IFC voor Infra op 1 april

Wat is precies IFC en wat is de waarde van deze standaard voor het infradomein? Op donderdag 1 april vindt een webinar plaats over de wereldwijde uitwisselstandaard IFC en de mogelijkheden hiervoor voor het infradomein. Dit webinar wordt georganiseerd door BIM basis Infra, samen met BIM Loket en buildingSMART Benelux.

Wat is IFC? Wie zit er achter? En hoe kan de Infra hier gebruik van maken?

In samenwerking met het BIM Loket en buildingSMART Benelux organiseert BIM basis Infra een webinar om je te informeren over IFC en de ontwikkel- en beheerorganisatie buildingSMART die er achter steekt. Een expert uit het internationale BIM-netwerk zal meer vertellen over de toepassing van IFC in de Infra. Als je enige basiskennis hebt van BIM en actief bent in de GWW, dan ben je van harte uitgenodigd.

BIM basis Infra

Vorig jaar werd de BIM basis Infra gelanceerd om naadloze uitwisseling van digitale informatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers mogelijk te maken. Dit initiatief is uitgegroeid tot een netwerk van ruim 80 enthousiaste partners binnen het infradomein. Samen willen ze tot praktische afspraken komen voor meer uniformiteit in de uitwisseling van 3D-modellen.